Rejestracja
+49 89 747 202 0
StockFood

Perfectly Imperfect

Odkryj najnowszy trend w fotografii kulinarnej:
Igrając z urokiem i niedoskonałością.

Autentyczny, spontaniczny, nieskrępowany – to nowy styl, który wykracza poza dotychczasowe, sztywne ramy i fascynuje lekkością. Nie chodzi w nim o doskonale wystylizowane produkcje ale o radość i spontaniczność tworzenia w bardzo niedoskonałym świecie.
Zamiast dążyć do doskonałości nowy trend preferuje witalność, swieżość i indywidualizm. Zobacz koniecznie co nowego w fotografii kulinarnej:

“Perfectly Imperfect” zdjęcia żywności uderzają widza spontanicznością i brakiem standardów. Zamiast luksusowych akcesoriów kuchennych – przedmioty codziennego użytku, znajdujące się w każdej kuchni. Budzą one skojarzenia z życiem studenckim . Wyrafinowane jedzenie nie jest prezentowane na drogiej porcelanie, ale po prostu umieszczone na pergaminie. Pozornie przypadkowe, na wpół zjedzone kawałki ciasta, zabrudzone sztućce lub pusta patera z samymi okruszkami to główni bohaterowie zdjęć. Okruchy i plamy po winie wypełniają lukę między twórczą sztuką kulinarną i prawdziwym życiem.

Nie ma nic dziwnego w tym, że nowy trend czerpie z młodej i dynamicznej sceny blogerów kulinarnych. Podczas gdy w necie rośnie liczba amatorów – pasjonatów sztuki kulinarnej gotujących jak Beatrice Peltre, Izy Hossack lub Samantha Linsell profesjonalni fotografowie żywności jak Beatrix Gallai lub Aran Goyoaga przyjęli nowe podejście i włączyli go do swojej pracy.

Efekty tej kombinacji urzekły fotografów, a StockFood ma przyjemność zaprezentować wynik owej fascynacji. Jesteśmy pierwszą agencją, która oferuje tak nowoczesne i awangardowe spojrzenie na fotografię kulinarną. Daj się skusić, oczarować i zachwycić "Perfectly Imperfect!"